Подкрепата  за Украйна ни помага да бъдем силни и аз

...
Подкрепата  за Украйна ни помага да бъдем силни и аз
Коментари Харесай

Фандъкова към кметът на Киев Виталий Кличко: Децата са най-големите жертви на войната

Подкрепата  за Украйна ни оказва помощ да бъдем мощни и аз желая да благодаря на вас и на жителите на София за поддръжката, която оказвате на дамите и децата на Украйна във вашия град.

Това сподели кметът на Киев Виталий Кличко по време на онлайн диалога си с кмета Йорданка Фандъкова, оповестиха от Столична община.

Разговорът се състоя в границите на срещата на Фандъкова със зам.-кмета на Киев с сектор спорт и юношески действия Олена Ховорова, която е на работно посещаване в София.

В срещата участваха посланикът на Украйна в България Олеся Иласчук и ръководителят на непрекъснатата комисия по обучение, просвета, просвета и културно разнообразие към Столичния общински съвет Малина Едрева.

Кличко благодари на кмета на София за самодейностите за съдействие сред двете столици в региона на културата, спорта и грижата за децата.

„ Това, което се случва в Украйна, не е специфична интервенция, даже не е и война, тъй като във войната работи правилото дамите и децата да не се закачат. Целият свят видя фотосите на убитите дами и деца ", акцентира Кличко.

Той показа за следствията от войната и проблемите, пред които са изправен градът и жителите на Киев. " Ние, украинците, желаеме да бъдем част от европейското семейство ", уточни още той.

" Имате моята поддръжка и поддръжката на моя екип още от първия ден на войната и тя е ясна, поредна и безапелационна ", сподели Фандъкова. " Силата Ви като кмет се състои в това, че вършиме всичко допустимо животът в столицата на Украйна да продължи ", сподели столичният кмет.

Децата са най-големите жертви на войната ", сподели още тя и поздрави Олеся Иласчук за това, че макар войната децата на Киев са почнали образователната година присъствено и екипът на кмета Кличко прави всичко допустимо децата да продължат да учат и да спортуват.

София поддържа бягащите от войната дами и деца още от първия ден и доста от тях учат и работят в българската столица. В края на диалога Кличко насочи покана към кмета на София да посети Киев.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР